OSNOVANA UDRUGA „HRVATSKA INICIJATIVA ZA RAZVOJ“

OSNOVANA UDRUGA „HRVATSKA INICIJATIVA ZA RAZVOJ“

U Varaždinu je 26. rujna 2007. godine održana Osnivačka skupština udruge „Hrvatska inicijativa za razvoj / Croatian Development Initiative“. Time se udružilo 20 razvojnih i garancijskih agencija,  poduzetničkih centara, inkubatora, tehnoloških parkova i ostalih subjekata koji se bave gospodarskim razvojem, poduzetničkih, poslovnih i slobodnih zona te znanstveno-istraživačkih institucija iz cijele Hrvatske, a među njima i Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA. Sjednici su, kao gosti, prisustvovali i predstavnici bankarskog sektora te Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

 

Za Predsjednicu Udruge izabrana je Andrea Vugrinović (AZRA), Predsjednika Skupštine Alen Leverić (GARA), a za članove Nadzornog odbora Stjepan Ribić (Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje), Sanja Crnković-Pozaić (CEPOR) i Kristijan Mavrek (ČAKRA).

 

Izabrani su i članovi Izvršnog odbora Udruge: Tihana Kraljić – potpredsjednik Udruge, Aiša Milović, Mario Levatić i Sanja Crnković Pozaić, koji su ujedno i predstavnici sektora unutar Udruge.

 

Udruga je osnovana s namjerom zastupanja zajedničkih interesa prema državnim institucijama, radi razmjene znanja, iskustva, informacija, zajedničkih nastupa na domaćim i inozemnim sajmovima, konferencijama, seminarima, te sudjelovanja u razvojnim projektima Republike Hrvatske i međunarodne zajednice. Samo zajedničkim nastupom prema državnim tijelima i institucijama, regionalna i lokalna razvojna tijela mogu utjecati na donositelje odluka te raditi na promicanju svojih interesa i gospodarskom razvoju zemlje.