OSNOVAN HRVATSKI KLASTER KONKURENTNOSTI PREHRAMBENO-PRERAĐIVAČKOG SEKTORA

OSNOVAN HRVATSKI KLASTER KONKURENTNOSTI PREHRAMBENO-PRERAĐIVAČKOG SEKTORA

Na inicijativu Ministarstva gospodarstva RH 29. siječnja 2013 godine u Zagrebu je održana osnivačka skupština klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora na kojoj je  sudjelovalo 40 članova koji su usvojili Statut, donijeli odluku o osnivanju klastera (u pravnoj formi udruge) te izabrali tijela upravljanja.
 

Planira se osnivanje 11 klastera konkurentnosti u sektorima za koje je prepoznato da postoje konkurentske prednosti i potencijal za daljnji razvoj. Osnovni cilj hrvatskih klastera konkurentnosti bit će izrada zajedničke strategije razvoja sektora i dogovor oko strateških projekata vezanih za jačanje izvrsnosti industrije, izgradnju tehnološke platforme i realizaciju znanstveno-istraživačkih projekata putem učinkovitog korištenja EU fondova, a sve u svrhu jačanja konkurentnosti sektora.


REDEA u klasteru djeluje u svojstvu člana s ciljem da svojim sudjelovanjem doprinese ostvarenju ciljeva klastera te aktivno prati i podržava aktivnosti koje su od značaja za prehrambeno-prerađivački sektor Međimurske županije.