ODRŽANA RADIONICA “E-TRGOVANJE ZA MALA I SREDNJA PODUZĆEA”

ODRŽANA RADIONICA “E-TRGOVANJE ZA MALA I SREDNJA PODUZĆEA”

Dana 24. svibnja 2011. godine u Tehnološko Inovacijskom Centru Međimurje u Čakovcu održana je radionica “e-trgovanje za mala i srednja poduzeća”.

Radionici su prisustvovali poduzetnici iz 20 malih i srednjih poduzeća s područja regije koji su imali priliku upoznati se s dostupnim i učinkovitim metodama e-trgovanja te njihovom primjenom u plasiranju proizvoda i usluga preko interneta. Poseban naglasak stavljen je na troškove koje implementacija e-trgovanja zahtjeva na samom početku, kao i usporedbu s klasičnim načinima prodaje.

Kroz interaktivni rad polaznici su upoznati s procesima implementacije e-trgovine i dostupnim servisima za financijske transakcije na hrvatskom tržištu i globalnim servisima koji se koriste u poslovanju s inozemnim klijentima.

Radionica je održana u okviru projekta ePoslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja koji provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske uz suradnju s vanjskim ekspertima. Glavni cilj projekta je poboljšati konkurentnost hrvatskih subjekata malog gospodarstva putem povećanja razine svijesti i upotrebe elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja.

Predavači su bili Goran Levačić, stručni suradnik na projektu Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje u REDEA-i koji se specijalizirao na području kreiranja digitalnog sadržaja za edukaciju i Velimir Sanjković, vlasnik tvrtke S-Soft Software Development koji ima višegodišnje iskustvo u implementaciji web dućana za cijeli spektar klijenata u različitim područjima djelovanja.

 

Darko Arapović, Zamost d.o.o. (putem Skype-a)

 

Velimir Sanjković, S-Soft Software Development