ODRŽANA KREATIVNA RADIONICA ZA DJECU „TKO SU BILI ZRINSKI?“

ODRŽANA KREATIVNA RADIONICA ZA DJECU „TKO SU BILI ZRINSKI?“

U sklopu projekta „Attractour – Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurske županije i regije Letenye kao dio Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata 8. svibnja 2018. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održala se kreativna radionicu za djecu predškolskog uzrasta na temu „Tko su bili Zrinski?“.

Na radionici je sudjelovalo 40-ak djece iz Dječjeg vrtića Cipelica, područni odjel Vjeverica (skupina Listići i Delfinići) zajedno s odgajateljicama Dijanom Majerski, Nevenkom Holetić, Melanijom Kolmanić i Janjom Fodor. Interaktivnu radionicu su održale djelatnice Muzeja Međimurja Čakovec Tajana Vidović, Ana Šestak i Ines Virč te na zanimljiv način prezentirale povijesni razvoj Starog grada, osnovne povijesne činjenice o obitelji Zrinski, upoznale ih sa članovima obitelji Zrinski, životom viteza i dama na dvoru te najpoznatijim čakovečkim mitom o Pozoju. U nadolazećem razdoblju planirane se još tri radionice na istu temu, jedna za djecu predškolskog uzrasta i dvije za djecu osnovnoškolskog uzrasta nižih razreda.

Projekt Attractour započeo je 1. rujna 2017. godine i trajat će do 30. travnja 2019. godine, a financiran je u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je 1.499.277,92 EUR, od toga je sufinanciranje EU 85% u iznosu od 1.274.386,23 EUR. REDEA d.o.o. je nositelj projekta, a projektni partneri su Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Grad Letenye i Sveučilište Panonnia – Kampus Nagykanizsa.