ODRŽAN ZAVRŠNI DOGAĐAJ I PROGLAŠENJE POBJEDNIKA NATJECANJA INTERINO BIZPLAN CONTEST

ODRŽAN ZAVRŠNI DOGAĐAJ I PROGLAŠENJE POBJEDNIKA NATJECANJA INTERINO BIZPLAN CONTEST

 

2. listopada 2012. u  Tehnološkom parku Varaždin, održan  je završni događaj i proglašenje pobjednika  prekograničnog natjecanja INTERINO BizPlan Contest.

U sklopu INTERINO projekta u razdoblju od veljače do srpnja 2012. provedeno je 8 regionalnih natjecanja za najbolji poslovni plan. Odabrano je 8 pobjedničkih regionalnih poslovnih planova koji su u završnici natjecanja ušli u konkurenciju za odabir najboljeg prekograničnog međuregionalnog poslovnog plana. Međimursku županiju predstavila je Irena Kipke iz poduzeća PINOVA s poslovnim planom: „Bežično i automatsko određivanje početka obroka i rokova navodnjavanja poljoprivrednih kultura“. Kriteriji za evaluaciju poslovnih planova bili su jasnoća, objektivnost, razumljivost, transparentnost i primjerenost oblika poslovnog plana. Pobjedu su odnijela 2 poslovna plana; „Gumeni cestovno-željeznički prijelaz“ (regionalni pobjednik grada Zagreba i zagrebačke županije) i „Virtualni Laserski skener-VLS“  (regionalni pobjednik iz Murske Sobote.


Organizatori natjecanja bili su partneri u projektu: UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske Koper, IRP – Inštitut za raziskovanje podjetništva Maribor, Tehnološki park Ljubljana, Pomurski tehnološki park Murska Sobota, IDA Istarska razvojna agencija Pula, Tehnološki park Varaždin, REDEA Regionalna razvojna agencija Međimurje Čakovec i CEPOR Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva iz Zagreba.

Cilj natjecanja bio je poticanje nastanka i razvoja novih, na znanju utemeljenih inovativnih start-up poduzeća te njihovog povezivanja u prekograničnom području Hrvatske i Slovenije.

Osam regionalnih natjecanja bilo je otvoreno i namijenjeno studentima, istraživačima, potencijalnim poduzetnicima te postojećim mladim poduzećima (ne starijim od 3 godine) koji žele razvijati nove poslovne ideje i provjeriti inovativnost i tržišni potencijal svojih poslovnih ideja, pripremiti poslovni plan te steći dodatna znanja iz područja poduzetništva. Za sudionike natjecanja bila je organizirana edukacija za izradu poslovnog plana pod stručnim vodstvom eksperata za poduzetničku edukaciju i razvoj poslovnih planova.


 interino.logo