ODRŽAN SEMINAR “GASTRONOMIJA I VINO”

ODRŽAN SEMINAR “GASTRONOMIJA I VINO”

17. i 18. siječnja u restoranu Dvorac Terbotz održan je seminar na temu „Gastronomija i vino“. Seminar je organizirala  Razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. u suradnji s američkom nevladinom organizacijom za međunarodni razvoj USAID.

 

Seminar je vodio tim stručnjaka iz područja gastronomije i sommelijerstva: Zoran Šimunić i Robert Ripli iz Gastronomada te Saša Špiranec, profesionalni enolog i autor knjige “Vodič kroz vina Hrvatske”.  

 

Sudionici su upoznati s osnovama prodaje i ponude visokokvalitetnih jela te osnovama sommelijerskih znanja (sljubljivanje jela i pića, ispravna i poželjna uporaba hrvatskih gastronomskih ikona, ponuda autohtonih jela, ponuda sezonskih jela, izrada jelovnika, izrada vinskih karata). U drugom dijelu seminara predavači su pokazali kako gore navedena znanja upotrijebiti na komercijalan i profitabilan način.

 

Seminar se logički nadovezao na nastojanja da se potakne razvoj turizma u regiji i proširi turistička ponuda, ovaj put s naglaskom na gastronomsku i enološku dimenziju ponude. Zbog velikog interesa, seminar će se održati i 24. i 25 siječnja.