ODRŽAN POČETNI SASTANAK PROJEKTA SPRINT

ODRŽAN POČETNI SASTANAK PROJEKTA SPRINT

Dana 17. svibnja, u prostorima Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje u Čakovcu, sastali su se projektni partneri prekograničnog projekta SPRINT (Stvaranje PotpoRnog okruženja za podizanje INovacijskog i Tehnološkog potencijala u pograničnom području). Nakon izjava za novinare potpisan je Sporazum o partnerstvu kojim su uređeni odnosi između osam partnera iz Slovenije i Hrvatske.  

Projekt SPRINT bavi se stvaranjem  poticajnog okruženja za jačanje konkurentnosti gospodarstva povezivanjem tvrtki i znanstveno-istraživačkih institucija na slabije razvijenom pograničnom području s ciljem stvaranja zajedničkog gospodarskog prostora. Projekt će uključivati minimalno 40 poduzetnika i istraživačkih institucija iz Hrvatske i Slovenije. U okviru projekta bit će organizirana konferencija, matchmaking događaji, poduzetničke radionice te tematski seminari. Bit će izrađena analiza inovativnog potencijala regije te će se razraditi prijedlozi mjera za poticanje rasta inovativnih kompanija.

Glavna tema sastanka održanog u utorak bilo je planiranje projektnih aktivnosti za razdoblje provedbe projekta (od 1. travnja 2011. do 31. ožujka 2013.) . Ukupna vrijednost projekta je 641.109,31 EUR od čega je 84,34% sufinancirano od strane Europske unije iz IPA Programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska.