OBITELJSKA PODUZEĆA – ŠTO DONOSI DRUGA GENERACIJA

OBITELJSKA PODUZEĆA – ŠTO DONOSI DRUGA GENERACIJA

Razvoj-ljudskih-potencijala_2U javnosti se malo govori o specifičnim problemima obiteljskih poduzeća kao što su slab interes djece za posao koji su pokrenuli roditelji, problemi oko nasljeđivanja u slučajevima kada nisu sva djeca zaposlenici poduzeća ili nemaju iste odgovornosti, pitanja o tome kada je najbolje prepustiti vođenje poslovanja mlađoj generaciji, koliko bi trebao trajati proces prijenosa, postoji li razrađen scenarij nasljeđivanja i preuzimanja poduzeća za krizne situacije, kako se mlađe generacije mogu uključiti i dokazati na poslu i slično.
O svemu navedenom prošli se tjedan raspravljalo na radionici koju je vodila dr. sc. Mirela Alpeza, direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR). Sa svojim je velikim iskustvom dala presjek primjera hrvatskih i europskih obiteljskih poduzeća u različitim fazama razvoja. Činjenica da samo 33% obiteljskih poduzeća doživi 2. generaciju, a 12% treću generaciju govori dovoljno o tome koliko je prijenos poslovanja obiteljskih poduzeća kompleksno i osjetljivo pitanje. Kod nas se o tome malo govori jer vlasnici obiteljskih poduzeća nisu skloni govoriti o tematici koja često zadire duboko u privatni, obiteljski život. Više o radionici možete saznati ovdje.
Gdje možete pronaći odgovore na pitanja koja Vas muče? Unutar CEPOR-a djeluje Centar za obiteljska poduzeća i prijenos poslovanja (CEPRA), a član je i Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća. Mnoge su europske zemlje već pronašle odgovore na pitanja prijenosa i internacionalizacije obiteljskih poduzeća pa će našim poduzetnicima puno značiti upoznavanje s primjerima „kriznih situacija“ obiteljskih poduzeća i rješenjima koja su pronašli. Osim organizacijske, prijenos poslovanja je potrebno riješiti i na pravnoj razini, u čemu također možemo koristiti iskustva različitih europskih zemalja. U studenom ove godine će se održati Forum obiteljskih poduzeća na kojem će vlasnici i nasljednici obiteljskih poduzeća u manjim grupama moći raspravljati o izabranim temama.
Jedna od najvećih vrijednosti edukacije održane 14. svibnja 2015. u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje bila su iskustva iz prakse. Na jednom je primjeru predstavljeno poduzeće u kojem je većinu poslovanja već preuzela druga generacija, a na drugom primjeru druga generacija tek ulazi u posao i daje svoj doprinos putem internacionalizacije poslovanja. Zahvaljujemo predavačici i dvjema prezentatoricama na iznimno zanimljivoj edukaciji!