NAJAVA NOVOG POZIVA – IKT

NAJAVA NOVOG POZIVA – IKT

Dana 31. kolovoza 2018. godine poništen je poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije najavilo otvaranje novog poziva na dostavu projektnih prijedloga kojim će se povećati alokacija za 400%. Poduzetnicima će u novom pozivu biti na raspolaganju 200 milijuna kuna.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Gabrijela Žalac izjavila je kako će se izmjenama u novom pozivu omogućiti većem broju prijavitelja da ostvare pravo na potporu te će se poduzetnicima koji predaju kvalitetne prijave omogućiti unaprjeđenje poslovanja bespovratnim EU sredstvima. Naglasila je i da je kvaliteta projektnih prijedloga primarna te će se zbog toga u kratkom roku objaviti privremeni poziv i obraditi sve prijave koje će pristići te sklopiti ugovori kojima će se poduprijeti najkvalitetniji projektni prijedlozi.

Važno je i napomenuti da će troškovi projektnih aktivnosti biti prihvatljivi od dana podnošenja projektnog prijedloga na novi poziv, dok će troškovi pripreme projektnog prijedloga biti prihvatljivi od 9. srpnja 2018. godine.

Više pročitajte OVDJE.