NAGRADE ZA USPJEŠNO POSLOVANJE OPET U RUKAMA MEÐIMURSKIH PODUZETNIKA

NAGRADE ZA USPJEŠNO POSLOVANJE OPET U RUKAMA MEÐIMURSKIH PODUZETNIKA

Potvrdu uspješnosti svog poslovanja u 2008. godini, kroz nagrade od relevantnih institucija, dobilo je više međimurskih tvrtki
Na 13. Savjetovanju o poduzetništvu na najvišoj razini koje od 4.-6. lipnja u Šibeniku priredilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, dodijeljene su nagrade Ministarstva najuspješnijima u protekloj godini u 14 kategorija. Prema mišljenju stručnog povjerenstva MINGORP-a, Međimurje ima najuspješnijeg malog poduzetnika, tvrtku Bali d.o.o. iz Donje Dubrave, zatim najuspješnijeg mladog poduzetnika, Željka Jakopca,direktora poduzeća BAT iz Čakovca te najuspješnijeg srednjeg izvoznika, tvrtku Heplast Pipe iz Preloga (u ovoj kategoriji nominirana je i tvrtka Ferropreis iz Čakovca). Nagradom se okitio i Ðuro Horvat, odnosno tvrtka Tehnix iz Donjeg kraljevca, kao najiventivniji poduzetnik.
Nešto ranije od gore navedenog događaja, 25. svibnja 2009., u Zagrebu, u organizaciji udruge „Hrvatski izvoznici“, održana je 4. Konvencija hrvatskih izvoznika i dodjela nagrada „Zlatni ključ” najboljim izvoznicima u 2008. godini. „Hrvatski izvoznici“ je nevladina udruga koja u svom članstvu ima tvrtke izvoznike,a neke od njenih temeljnih zadaća jesu promocija izvoza hrvatskih proizvoda, roba i usluga,  poticanje hrvatskog izvoza u svim oblicima i na svim tržištima te promocija kvalitete poslovanja hrvatskih izvoznika. Nagrada „Zlatni ključ“ dodijeljena je po drugi put u 18 različitih kategorija. Međimurske tvrtke su nagrađene kao najbolji hrvatski izvoznici u Brazil (LPT d.o.o., Prelog), Veliku Britaniju i Sj. Irsku (Ferokotao d.o.o., Donji Kraljevec) te Italiju (Tubla tekstil d.o.o.). Među tri nominirana u svakoj kategoriji bili su i Eko Međimurje d.d., Šenkovec (za izvoznika u Francusku), Zrinski d.d., Čakovec (za izvoznika u Veliku Britaniju i Sj. Irsku) te Centrometal d.o.o. kao nominirani za najboljeg izvoznika u kategoriji srednjih poduzeća.
Regionalna razvojna agencija Međimurje i ovim putem čestita svim nagrađenima i nominiranima.