Ministar Branko Grčić posjetio Centar znanja

Ministar Branko Grčić posjetio Centar znanja

U petak, 18. lipnja 2012. godine, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Branko Grčić, boravio je u službenom posjetu Međimurskoj županiji.


Tijekom svog posjeta ministar je, zajedno sa županom Međimurske županije, Ivanom Perhočem, posjetio Centar znanja gdje su mu domaćini, direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović i poslovni direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) Ivan Plačko prezentirali sve što je do sada na prostoru Centra znanja učinjeno, projekte koji su prijavljeni na natječaje za sredstva MRRFEU te  koji su planovi za budućnost.


Ministar je imao priliku upoznati se s poslovanjem institucija koje djeluju u okviru Centra znanja tj. TICM-om i REDEA-om kao poduzetničkim potpornim institucijama te Međimurskim veleučilištem u Čakovcu kao obrazovnom institucijom koje je nedavno pokrenulo i treći studentski program.


Na kolegiju načelnika i gradonačelnika, održanom u Strahonincu, potpredsjednik Vlade naglasio je da je Međimurje regija iz koje je prema broju stanovnika kandidirano najviše projekata i povučeno najviše financijskih sredstava iz fondova Europske unije, što je izvrstan temelj za budućnost. Pohvalio je i napore koje REDEA-ini djelatnici poduzimaju vezano uz proces provedbe regionalnog razvoja, a naročito uz privlačenje sredstava iz EU i ostalih fondova.