U okviru obilježavanja Dana otvorenih vrata EU projekata u petak 12. 5. 2017. organizirali smo edukativan, zabavan i rekreativan izazov za učenike srednjih škola pod nazivom “Lov na znanje”. Sudjelovalo je šest timova, ukupno 24 učenika iz četiri srednje škole s područja Međimurske županije. Nakon uvodnog predavanja o EU projektima i predstavljanja primjera dobre prakse projekta On the move, održanih u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, učenici su na području cijele bivše vojarne morali potražiti plakate s pitanjima o EU projektima, te su oni s najviše točnih odgovora i oni koji su bili najbrži u lovu na znanje nagrađeni.

Prvo mjesto zauzeo je tim Prinčevi tame iz Srednje škole Čakovec u sastavu Ana Meglić, Roko Novak, Jakov Sedlar s vođom tima Hanom Marciuš.

Drugo mjesto pripalo je timu Lovci na znanje iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, s Franjom Križaićem, Kajom Haček, Marijom Rešetar te Tinom Novoselom kao vođom.

Na trećem mjestu našli su se Sekta iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec , u sastavu Franka Krnjoul, Dora Mikec, Helena Strahija s vođom tima Vivan Bister.

Četvrto mjesto zauzeo je tim Pingvini iz Graditeljske škole Čakovec, čiji su članovi Martina Krnja, Lana Tisaj, Ivor Trojnar, Paula Pintarić  s vođom tima Anjom Kušar.

Peto mjesto zauzeo je tim Aerosmith iz Graditeljske škole Čakovec, čiji su članovi Lucija Šafarić, Laura Tkalčec, Kristina Jagec s vođom tima Karlom Kovačić.

Šesto mjesto zauzeo je tim Memelordovi iz Graditeljske škole Čakovec, čiju su članovi Dora Veronika Smolić, David Kudnih s vođom tima Ninom Drk.

Nagrade za prva tri mjesta osigurali su: zlatni sponzor Accredo Centar, srebrni sponzor Stari Hrast i brončani sponzor Međimurska županija, dok su utješne nagrade osigurali REDEA i EDIC Čakovec.

Hvala sponzorima na ponovnoj suradnji i odličnim nagradama te svim učenicima i učenicama na sudjelovanju, bilo je zaista zabavno i lijepo družiti se sa vama.