KONFERENCIJA PRIMJERA DOBRIH PRAKSI PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA

KONFERENCIJA PRIMJERA DOBRIH PRAKSI PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA

Predstavnice Javne ustanove REDEA sudjelovale su na Konferenciji primjera dobrih praksi Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. koja je održana u srijedu 14. studenog 2018. godine u gradu Zalakaros u Mađarskoj.

Na navedenoj konferenciji predstavljen je Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska te je naglašena važnost pružanja financijske podrške projektima kojima se unaprjeđuje suradnja i potiče daljnji razvoj pograničnih područja. U sklopu konferencije predstavljene su sve prioritetne osi prošloga poziva te broj prijavljenih i odobrenih projekata unutar svakog prioriteta i komponente. Navedeni podaci ukazali su na izniman interes za prijavu projekata na Program prekogranične suradnje, a nova prilika za prijavu projektnih prijedloga očekuje se već početkom slijedeće godine.

U nastavku Konferencije je unutar svake komponente predstavljen po jedan projekt kao primjer dobre prakse i u ovom dijelu predstavnica Javne ustanove REDEA predstavila je projekt „AgriShort“ koji je financiran iz Komponente 3.1.1. „Tematska suradnja“.  Osnovni cilj projekta bio je potaknuti umrežavanje i suradnju predstavnika institucija koje podupiru razvoj poljoprivredno – prehrambenog sektora kako bi zajedno razvijali nove poslovne modele u obliku kratkih opskrbnih lanaca.

Nakon predstavljanja primjera dobrih praksi održana je panel diskusija korisnika Programa prekogranične suradnje koji su podijelili svoja iskustva ali i vrijedne savjete za buduće prijavitelje i korisnike Programa na temu pripreme projektnih prijedloga, odabira partnera i uspostave partnerstva te rješavanja potencijalnih prepreka u  procesu implementacije  projekata.