IZVJEŠTAJ PRVOG POZIVA IZ PROGRAMA URBACT III U KOJEM SU SUDJELOVALI HRVATSKI GRADOVI I OPĆINE

IZVJEŠTAJ PRVOG POZIVA IZ PROGRAMA URBACT III U KOJEM SU SUDJELOVALI HRVATSKI GRADOVI I OPĆINE

URBACT_IIIZa prvi poziv u sklopu programa URBACT III, interes za sudjelovanjem iskazalo je više od 400 gradova iz cijele Europe u 99 projekata. Hrvatski gradovi i općine pokazali su veliki interes za prvi poziv iz navedenog programa. U 40 projektnih prijedloga uključilo se 19 hrvatskih partnera (gradova i općina).

Hrvatski gradovi iskazali su sličan interes kao i europski pa su tako najzanimljiviji tematski ciljevi bili TC 6 – Očuvanje i zaštita okoliša i promicanje učinkovitosti resursa i TC 9 – Promicanje socijalne uključenosti, borba protiv siromaštva i svih oblika diskriminacije. Prvo hrvatsko iskustvo izdvojeno je u članku koji možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Po ovom je pozivu predviđeno ugovaranje 20 projekata. U svakoj je projektnoj prijavi moglo sudjelovati 4 do 6 prijavitelja (gradova i općina). Uspješnih 20 projekata će tijekom prve faze morati upotpuniti partnerstvo kako bi se mogli prijaviti u drugu fazu projekata u kojoj bi trebalo sudjelovati 8-12 projektnih partnera.

Tijekom rujna se očekuju rezultati prvog poziva URBACT III programa koje možete pratiti na mrežnim stranicama Ministarstva www.mgipu.hr i URBACT III programa www.urbact.eu.