IZDAVANJE ODLUKA ZA PODMJERE 4.1 I 4.2.

APPRRR započela je s izdavanjem odluka korisnicima koji su se prijavili na Natječaje iz podmjere 4.1, „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i 4.2, „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ koji su zatvoreni  u srpnju 2017. godine.

U sklopu navedene dvije podmjere raspisano je ukupno sedam natječaja s ukupno raspoloživim sredstvima u iznosu od oko 900 milijuna kuna. Na temelju raspisanih Natječaja  pristiglo je 952 Zahtjeva za potporu ukupne vrijednosti 1,94 milijarde kuna. APPRRR je nakon mjesec i pol dana započela s postupkom izdavanja prvih Odluka pri čemu se navodi kako bi sve Odluke za poljoprivrednike koji su se prijavili na natječaje u Mjeri 4 mogle biti izdane do konca rujna.

Poljoprivrednici koji su dobili pozitivnu Odluku mogu s APPRRR-om potpisati Ugovore o financiranju,  nakon čega mogu započeti s postupkom nabave. Po završetku postupka nabave korisnici mogu pripremiti drugi dio Zahtjeva za potporu nakon čega će onima koji su prihvatljivi biti izdane Odluke o dodjeli sredstava.

APPRRR je također usporedila rokove izdavanja ovih odluka s rokovima iz prvih natječaja za Mjeru 4, gdje se na izdavanje odluka čekalo skoro dvije godine, pri čemu napominje evidentan napredak u brzini obrade zahtjeva, čime će se  osigurati i brža provedba projektnih aktivnosti te u konačnici bolje iskorištenje EU sredstava koje su na raspolaganju hrvatskoj poljoprivredi.

Više informacija o prvim odlukama iz mjere 4. možete pronaći OVDJE.