IZBOR ZA NAJUSPJEŠNIJI LOKALNI EU PROJEKT U HRVATSKOJ

IZBOR ZA NAJUSPJEŠNIJI LOKALNI EU PROJEKT U HRVATSKOJ

Europska unija je kroz različite programe pomoći u proteklih petnaest godina dodijelila 1,30 milijardi eura za financiranje projekata u Republici Hrvatskoj pa je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odlučilo pokrenuti Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj u razdoblju 2010.-2012. kako bi pokazali konkretan utjecaj tih sredstava na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini. Predloženi projekti pokrivaju širok raspon područja, od izgradnje kapaciteta i ljudskih prava, do zapošljavanja i poduzetništva, aktivnosti su provedene diljem Hrvatske – od istočne Slavonije i Zagreba, do Istre i Dalmacije.
 

Na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU objavljena je anketa pomoću koje posjetioci stranice mogu glasati za projekt kojeg smatraju najuspješnijim. Klikom na naslovnicu projekta mogu se pročitati detaljnije informacije o projektu te zašto je projekt važan za određenu regiju. Bitno je naglasiti kako je dana mogućnost glasanja za više projekata, što će bitno povećati mogućnost realnog ocjenjivanja važnosti projekta, s obzirom da pokrivaju široki raspon različitih područja.
 

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA na natječaj je kandidirala prekogranični projekt sa Slovenijom, Mursko-dravske biciklističke staze – mura-drava.bike, koji je dao velik doprinos promicanju Međimurja i Hrvatske kao integralne turističke destinacije okrenute aktivnim oblicima turizma koji su neškodljivi za prirodu i okoliš. Isto tako, kroz ovaj izrazito zahtjevan, ambiciozan i opsežan projekt, koji je od početka do kraja izveden s jasnom vizijom i uz konsenzus svih relevantnih dionika velikog pograničnog područja, na europsku turističku kartu ucrtano je novo i zanimljivo turističko biciklističko odredište. Ono što ovu biciklističku destinaciju čini posebnom u širem europskom kontekstu te je izrazito inovativan moment u biciklističkoj turističkoj ponudi je pokrivenost čitave biciklističke rute u Sloveniji i Hrvatskoj modernim GPS sustavom.
 

Više o projektu možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.mura-drava.eu 

http://www.mura-drava-bike.com/
 

Glasati možete OVDJE.