HRVATSKA KAKVU ŽELIMO 2030

HRVATSKA KAKVU ŽELIMO 2030

hr2030Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Agencijom za razvoj Varaždinske županije, Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje REDEA, Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja PORA, Regionalnom razvojnom agencijom Bjelovarsko – bilogorske županije i Zagorskom razvojnom agencijom – ZARA organiziralo je participativnu radionicu „Hrvatska kakvu želimo“ u srijedu, 15. studenoga 2017. s početkom u 11 sati u Svetom Martinu na Muri. Radionica je organizirana s ciljem izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine (NRS) koja će osigurati smjer upravljanja razvojem Republike Hrvatske i biti uporište za programiranje i korištenje sredstava EU fondova u idućem programskom razdoblju. Više o izradi NRS-a možete pročitati OVDJE.

Na radionici su sudjelovali predstavnici svih sektora iz 5 županija: Međimurske županije, Varaždinske županije, Koprivničko – križevačke županije, Bjelovarsko – bilogorske županije i Krapinsko – zagorske županije.

Dosad je provedeno 6 participativnih radionica u 6 gradova po istoj metodologiji. Radionica je realizirana po „World Cafe“ metodologiji, kojom se potiče dijalog i dijeljenje znanja između glavnih dionika razvoja (javnog, poslovnog, znanstveno istraživačkog i civilnog sektora) uz stručno vodstvo stručnjaka iz tvrtke Urbanex. Predstavljen je postupak izrade Nacionalne razvojne strategije 2030. Sudionici su kroz pitanja: „Gdje smo“, „Gdje želimo biti“ i „Kako ćemo to postići“ ispitali ključne razvojne izazove i potencijale te iznijeli svoju viziju Hrvatske u kakvoj žele živjeti 2030. godine.

DSC_0168DSC_0174IMG_1471 IMG_1470