GOTOVO 4 MILIJUNA KUNA ULAGANJA U RANI I PREDŠKOLSKI ODGOJ NA PODRUČJU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

GOTOVO 4 MILIJUNA KUNA ULAGANJA U RANI I PREDŠKOLSKI ODGOJ NA PODRUČJU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Ministarstvo za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.

Dječji vrtići na području Međimurske županije koji su predali prijavu i dobili financiranje ukupno su dobili 3.924.852,00 kuna kojima će se pomoći jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata. Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Treba napomenuti da je trenutno otvoren i Poziv “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” na koji se prijavilo nekoliko dječjih vrtića iz Međimurske županije, a na koji se mogu prijaviti projektni prijedlozi vrijednosti do maksimalno 15.000.000,00 kuna s potporom od 100 %.

S obzirom na intenzitet prijavljivanja na pozive u domeni ranog i predškolskog odgoja, u narednom razdoblju u Međimurskoj županiji očekujemo značajna ulaganja u materijalne uvjete te ljudske kapacitete u spomenutom području.