FORUM OBITELJSKIH PODUZEĆA – IZAZOVI RAZVOJA I ODRŽIVOSTI OBITELJSKIH PODUZEĆA

FORUM OBITELJSKIH PODUZEĆA – IZAZOVI RAZVOJA I ODRŽIVOSTI OBITELJSKIH PODUZEĆA

cepor-logo-tight

cepor-logo-tightCEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva u srijedu 10.  prosinca 2014. u Zagrebu organizira Forum obiteljskih poduzeća. Cilj Foruma je pružanje informacija i razmjena iskustava obiteljskih poduzeća na temu izazova razvoja i održivosti obiteljskih poduzeća u Hrvatskoj.

Obiteljska poduzeća imaju značajnu ulogu u gospodarstvu Hrvatske – većina malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj su obiteljska, a više od 50% zaposlenih radi u obiteljskim poduzećima. Njihov dugoročni opstanak ovisi o pravovremenoj pripremi za prijenos poslovanja čiji je cilj zaštita kapitala vlasnika poduzeća, ali i očuvanje radnih mjesta zaposlenih kroz stvaranje pretpostavki za kontinuitet uspješnih poslovnih aktivnosti.  
 
Predavači na Forumu obiteljskih poduzeća su Toni Brunello, vodeći talijanski stručnjak u području prijenosa poslovanja, Mario Brekalo, financijski direktor poduzeća Agronom d.o.o. i savjetnik uprave u obiteljskom poduzeću, Vlatka Cikač, odvjetnica i registrirana izmiriteljica, te Krešimir Delač, konzultant za pripremu i posredovanje u procesu kupoprodaje malih i srednjih poduzeća. Mirela Alpeza, direktorica CEPORa, održat će predavanje na temu prijenosa poslovanja,a polaznicima će biti podijeljen minivodič „Prijenos poslovanja“ koji je pripremio CEPOR u okviru projekta „Poboljšanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZImpact II“.
 
Forum je organiziran uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014.
 
Program Foruma i prijavnica za sudjelovanje. Sudjelovanje na Forumu se ne naplaćuje.