EDUKACIJA ZA PODUZETNIKE – KAKO IZVOZITI I POSLOVATI S MAÐARSKOM? – PROJEKT PrE-Mu-Dra

EDUKACIJA ZA PODUZETNIKE – KAKO IZVOZITI I POSLOVATI S MAÐARSKOM? – PROJEKT PrE-Mu-Dra

U okviru projekta PrE-Mu-Dra (Promocija poduzetništva i suradnje u pograničnom području) Regionalna razvojna agencija Međimurje –  REDEA organizira seminar za poduzetnike pod nazivom

 KAKO IZVOZITI I POSLOVATI S MAÐARSKOM?

koji će se održati u četvrtak 10. veljače 2011. godine od 9:00 do 15:00 sati u prostorijama TIC-a (Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje), na adresi Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec (bivša vojarna).

Na seminaru će biti predstavljene poslovne prednosti za izvoznike, ali i dodatne obveze s kojima će se morati suočiti na stranom tržištu. Bit će pojašnjeno kako planirati izlazak na strano tržište i na što posebno obratiti pozornost prije nego se krene u taj poduhvat. Seminar je namijenjen onim poduzetnicima koji razmišljaju o pokretanju izvoznih aktivnosti i onima koji žele provjeriti svoje sposobnosti za takav iskorak u svome poslovanju. Poslovanje na stranom tržištu može biti vrlo uspješno i profitabilno, ali zasigurno i jedan izazovan način proširenja vlastitog poslovanja.

Vremenski raspored i popis tema seminara je sljedeći:

9:00-9:20      –   Pravni oblici poslovanja u Mađarskoj

9:20-9:45      –   Mogućnosti izvoza i ulaganja u Mađarsku

9:45-10:30    –   Plan izvoza, 1.dio

10:30-10:45  –   Pauza

10:45-11:30  –   Plan izvoza, 2.dio

11:30-12:15  –   Istraživanje tržišta

12:15-12:45  –   Pauza

12:45-13:30  –   Kako ući na mađarsko tržište

13:30-14:15  –   Izvozna dokumentacija

14:15-15:00  –   Promjene poslovanja za hrvatske tvrtke nakon ulaska Hrvatske u EU

O predavaču:

Dražen Sudinec kroz svoju je karijeru stekao bogato iskustvo radeći u tvrtkama sasvim različitih djelatnosti; proizvodnih, uslužnih, uvoznih, izvoznih, privatnih i javnih tvrtki te privatnih ustanova. Od početka karijere isključivo je na upravljačkim funkcijama, usavršavajući redovito svoje vještine i sposobnosti. Posebno valja istaknuti usavršavanje na treninzima FOIP-a za pripremu i procjenu investicijskih projekata te ocjenu boniteta poduzeća. Uvijek prisutan u poslovima prodaje, usavršava komunikacijske vještine kao “poslovni praktičar iz neurolingvističkog programiranja” (NLP) i “poslovnih sistemskih konstelacija“ kod Johannesa Schmidta uz treninge iz javnog govorništva, prodaje i direktnog marketinga kod Erika Van Voorena. Posjeduje certifikat za trening i rad u regionalnom timu Sjeverne Hrvatske za usvajanje potrebnih standarda u kontekstu certifikacijskog programa za investicije u regiji te certifikat za trening o Strateškom planu dugoročnog razvoja postojećih slobodnih zona u Hrvatskoj. Već desetak godina surađuje s poslovnim partnerima s područja Europske unije, SAD-a, Bjelorusije, Irana, Pakistana i Indije. Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) i Udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima (HR Centar).

Seminar je kroz projekt PrE-Mu-Dra sufinanciran iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je za polaznike besplatan. Cilj projekta PrE-Mu-Dra je korištenjem različitih instrumenata podići razinu poznavanja gospodarske aktivnosti u pograničnom području (Mađarske i Hrvatske) te stvoriti mogućnosti za izravnu komunikaciju među tvrtkama s potencijalom prekogranične suradnje. Također, projekt će omogućiti zajedničku promociju tvrtki potencijalnim poslovnim partnerima u pograničnom području.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje na seminaru prijavite slanjem prijavnice (koju možete skinuti OVDJE) na adresu elektroničke pošte: jako.horvat@redea.hr, najkasnije do 8. veljače 2011. godine.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona: 040/395-538 ili na adresu elektroničke pošte: jako.horvat@redea.hr.