DJELATNICE REDEA-E SUDJELOVALE NA EDUKACIJI U NIZOZEMSKOJ U SKLOPU PROGRAMA ERASMUS+

DJELATNICE REDEA-E SUDJELOVALE NA EDUKACIJI U NIZOZEMSKOJ U SKLOPU PROGRAMA ERASMUS+

DSC04861

DSC04861U tjednu od 25. do 31. siječnja 2015. tri djelatnice Regionalne razvoje agencije Međimurje REDEA d.o.o. sudjelovale su na treningu u Assenu u Nizozemskoj. Tema treninga bila je “Creativity in teaching and training and how to use music, art, ICT and sport in education”. Sudjelovanje djelatnica REDEA-e na treningu omogućeno je kroz  projekt „Korak ispred“ financiranog od strane programa Erasmus+, programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Program treninga bio je vrlo dobro koncipiran, ispunjen praktičnim radionicama, prezentacijama i studijskim posjetima raznim lokacijama u Assenu i okolici. Djelatnice REDEA-e su iz prve ruke mogle vidjeti na koji način se u edukaciji djece i odraslih u Nizozemskoj koristi sport, glazba, ICT i razne kreativne tehnike, te će stečeno znanje moći koristiti na budućim REDEA-inim edukacijama. Posebno ih se dojmila organizacija praktičnih radionica u lokalnim muzejima i knjižnicama, sve kako bi i odrasli i oni najmlađi mogli sudjelovati u zajedničkim aktivnostima,  koje su osmišljene s ciljem poticanja kreativnosti, očuvanja lokalne kulture i običaja, poticanja cjeloživotnog učenja i uključivanje u rad lokalne zajednice.

Jedna od ključnih aktivnosti REDEA-e je provedba edukacija za javni i privatni sektor, čime nastojimo jačati kompetencije i vještine poduzetnika i zaposlenika u javnim institucijama i organizacijama civilnog društva. Tijekom 2015. godine REDEA će održati niz edukacija na kojima će djelatnice REDEA-e stečene nove vještine i inovativne metode podučavanja odraslih, koje su im omogućene ovim treningom u Nizozemskoj, redovito primjenjivati u svojim edukacijama.

Glavni ciljevi  projekta „Korak ispred“ su usmjereni na povećanje kapaciteta znanja djelatnika REDEA-e, poput usvajanja inovativnih metoda podučavanja odraslih, poticanja poduzetničkog promišljanja, unaprjeđenja znanja o upravljanju turističkim i kulturnim destinacijama i poboljšanja prezentacijskih vještina, metodoloških i andragoških vještina.
Nakon Nizozemske, djelatnici REDEA-e će sudjelovati na još 3 edukacije na sljedeće teme: New Teachers for New Competencies- Entrepreneurship, Networking, Communication; ABC p.m. (Social-Cultural Project Management ABC steps) i Management and marketing of cultural and environmental heritage for a sustainable development of tourist destinations.

Trening u Assenu održan je u organizaciji tvrtke Quarter Mediation.  Sjedište tvrtke je u Nizozemskoj, s podružnicama u Francuskoj, Italiji, Malti, Portugalu, Rumunjskoj, Turskoj i Cipru. Njihov glavni cilj djelovanja je promicanje cjeloživotnog učenja i stvaranje veza između obrazovnog sustava  i tržišta rada. Više o Quarter Mediationu možete saznati ovdje

Više slika s treninga dostupno je na Facebook stranici Quarter Mediation.

 

logo erasmus plus