BESPLATNE SAVJETODAVNE USLUGE ZA MALE I SREDNJE PODUZETNIKE

BESPLATNE SAVJETODAVNE USLUGE ZA MALE I SREDNJE PODUZETNIKE

SMEPASS II logo

 

U organizaciji HGK – Županijske komore Čakovec, dana 5. svibnja 2014. održana je prva informativna radionica u drugom krugu poziva projekta „Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu – faza II“, SMEPASS II. Stručnjaci Stephen O´Mullane, Juergen Mendritzki i Fernando Fernández Gómez predstavili su projekt, način prijave i dosadašnje iskustvo u provedbi.

 

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007.-2013. te je usmjeren na jačanje konkurentnosti mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Tim stručnjaka pružat će besplatne savjetodavne usluga u području marketinga i razvoja te upravljanje kvalitetom kako bi mali i srednji poduzetnicima očuvali postojeća tržišta ili osvojili nova.

 

U okviru projekta SMEPASS II pružat će se i usluge određenom broju MSP-a za pripremu prijava i projektne dokumentacije za sufinanciranje iz Strukturnih fondova.

 

Prijave se zaprimaju putem on-line obrasca na Internet stranici www.smepass2.eu u periodu od 28. travnja do 23. svibnja 2014. godine. Odabir tvrtki temeljit će se na objektivnim kriterijima i na transparentan način.

 

Za aktivnosti pružanja savjetodavnih usluga kroz projekt će se angažirati tim lokalnih stručnjaka, kao i stručnjaka iz ostalih zemalja EU.

Treći krug javnog poziva objavit će se u studenom/prosincu 2014. Godine. Kroz svaki krug bit će odabrano 50 poduzetnika koji će dobiti besplatnu konzultantsku pomoć.

 

Više informacija o projektu i načinu prijave možete pronaći OVDJE.

 

SMEPASS II logo